Kimi Raikkonen, Brezilya GP'den sonra ilk kez piste çıktığı Jerez testlerinde elektronik yardım olmadan sürüş yapmanın zevkli olduğunu ifade etti. 2007 Dünya Şampiyonu Fin pilot, yeniden kokpite geçmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, gelecek yıla yönelik ayarlarla testlere başlamanın önemli olduğunu söyledi.
Raikkonen, "Brezilya'da kullandığım aynı Ferrari aracını kullanmak zorunda olsaydım muhtemelen şimdi tatile devam ediyor olurdum" dedi.
Gazzetta dello Sport'a konuşan Raikkonen, "Yeni elektronik sistemlerle buradayım, araca dönmüş olmaktan mutlu olduğumu gizleyemem" dedi.
Raikkonen, "Şimdi aracın kontrolünü kaybetmek daha kolay, özellikle de viraj çıkışlarında hızlanırken" diye konuştu.
Raikkonen, "Bu tıpkı 2000'de Sauber'de ilk sürüşümü yaptığım gün gibi oldu. Fakat daha sonra 10 silindirli motorlar oldukça yardımcı olmuştu çünkü vitesle daha fazla oynayabiliyordunuz, V8'ler ise daha acımasız" dedi.
Fin pilot, "Fakat sonuçta bu yeni elektronik sistemlerle de sürüş yapmak zevk verici" diye konuştu.