Kimi Raikkonen'in sezonun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix'de kazanma ümitleri, sıralama turlarının ilk seansında elenmesiyle söndü. Geçtiğimiz yıl burada pol pozisyonunu elde eden Fin pilot, yağ basıncı probleminden dolayı yarınki mücadeleye 16. sıradan başlamak zorunda kalacak.
Bununla birlikte finiş çizgisini geçtiğinde mümkün olduğunca çok puan almayı hedeflediğini belirten Raikkonen, "Açıkçası hayal kırıklığı yaşıyorum. Hız turumdan sonra elektronik yakıt pompasında bir problem yaşadım, bu da beni pit alanı yakınlarınd a stop etmeye mecbur bıraktı. Problemi gidermek için garaja dönmek üzere geri gitmem imkansızdı" dedi.
Raikkonen, "Bu tür şeyler oluyor tabii, ancak sezonun ilk yarışında olunca kabullenmek zor oluyor. Şimdi, yarın puan alabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Çünkü her yarışta puan almak önemli" diye konuştu.
Yarın dördüncü cepten start alacak olan Felipe Massa ise, trafikten dolayı lastikleri verimli şekilde kullanamadığını ifade ederek, "Fakat aracın kontrolünden memnunum. Dengesi oldukça iyi. Yarın iyi bir hızda gidebileceğiz" dedi.