Eski dünya şampiyonu pilot, yaptığı açıklamada, 2008 sezonuna ilişkin olarak hemen her takımın kendisiyle ilgilendiğini, fakat bir tek Ferrari'nin buna yanaşmadığını söyledi. 1995 yılında ülkesinde meydana gelen bir maden kazası bölgesini ziyaretinde yaptığı konuşmada 26 yaşındaki pilot, şunları kaydetti:
"Eski takımım Renault'ya dönüp dönmeyeceğim, McLaren'dan ayrılırken tam olarak belli değildi. O zamanlar hâlâ McLaren'da yarışma ihtimalim devam ediyordu. Fakat sonunda yollarımızı ayırma vaktinin geldiğini anladık."
"Takımdan ayrıldıktan sonra, Ferrari'nin haricindeki hemen her takım benimle yakınlaştı. Ferrari'ye gitmek istediğimi söylemek yanlış olur ama, neticede Renault ile anlaşma imzaladım. Şayet 2008'de Renault ile kazanırsam, buradan ayrılmayı artık düşünmem."
Eski takım arkadaşı Lewis Hamilton ile ilgili basında çıkan haberlere de değinen Alonso, "Biz düşman değiliz. Basında yazılıp çizilenlerin yüzde 10'u bile doğru değil. 2007 mükkemmel bir yıl olarak geçmedi ama, unutulmamalı ki, son yarışın son 20 turuna kadar dünya şampiyonu olma şansımızı muhafaza ediyorduk. Şimdiden sonra artık önümüzdeki sezona odaklanmak istiyorum. İçimden bir ses, 2008'de talihin bana yeniden güleceğini söylüyor" şeklinde konuştu.