Kimi Raikkonen, kendisini 2008 dünya şampiyonluğunun favori adayı olarak görmediğini belirtti. Melbourne'de bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Fin pilot ayrıca McLaren'ın, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da Ferrari'nin en büyük rakibi olacağını ifade etti.
Sezona şampiyonanın favorisi olarak başlayıp başlamadığı sorusuna Raikkonen, "Hayır” yanıtını verdi. Raikkonen, “şampiyona henüz başlamadı. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz fakat zirve mücadelesi veren iki takım var"diye konuştu.
Raikkonen, "Gerçekten herşey olabilir. İyi bir takımız, geçtiğimiz sene takımda çok iyi bir atmosfer vardı. Bu yıl da aynısının olacağını düşünüyorum. Diğer takımlardan daha güçlü olup olmayacağı mızı bilmiyorum fakat sanırım arada çok bir fark yok" dedi.
Fin pilot, "Dediğim gibi iyi bir pozisyondayız ancak favori olma konusunda konuşmak için çok erken" ifadelerini kullandı.
Fernando Alonso'nun takımdan ayrılmış olmasına rağmen McLaren'ın hala en güçlü rakipleri olacağını belirten Raikkonen, "McLaren Alonso ile daha mı güçsüzdü?" sorusuna, "Bilmiyorum" cevabını verdi. Fin pilot, "McLaren'ın ne kadar hızlı olduğunu bilmiyorum. Önümüzdeki birkaç yarış içinde göreceğiz" dedi.