Fernando Alonso, Renault takımının güvenilirliğinin kısır geçen 2007 sezonu ile darbe aldığını söyledi. Ancak İspanyol pilota göre eski başarılar ve güven yeni sezonla birlikte tekrar elde edilebilir. Bilindiği gibi 2005 ve 2006 yıllarında art arda şampiyon olan Renault, geçtiğimiz sezon sadece bir podyum finiş elde edebilmişti.
Bu sıkıntılı dönemi takımın özgüveninin azalmasına bağlayan Alonso, Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "2 sene önce takım kendine çok daha fazla güveniyordu, kuvvetli bir özgüven vardı. Çünkü 2 büyük şampiyona kazanmış ve zoru başarmıştı. Ancak şimdi aynı duygunun varlığını iddia edemeyiz. Bunun en büyük sebebi de şüphesiz, kısır geçen 2007 sezonudur. 2004'te de benzer problemlerimiz olduğunu ancak bunları aşarak başarıları yakaladığımızı hatırlamak gerekir. Bu durumun tekrarlayacağını düşünüyorum, ümitliyim."
"McLaren da daha önce benzer bir durum yaşamıştı. Ben oraya gittiğimde ilk 10'da tutunabilmek için çabalıyorlardı. Bu gibi durumlarla her zaman karşılaşılabilir. Ancak zaman her şeye çaredir, bekleyip göreceğiz. Açıkçası ben kendimi burada çok rahat ve zinde hissediyorum, endişelerden uzağım."