Geçtiğimiz günlerde Katalunya pistinde Mclaren pilotu Lewis Hamilton'a karşı yapılan ırkçı saldırıların tam ortasında yer alanlardan birisi bu şekilde ırkçı bir yaklaşım içinde olmadıklarını söyledi.
Barcelona testlerinde yüzlerini siyaha boyayanlar ve Hamilton Ailesi T-shirti arasında yer alan ve Alonso taraftarı olduğunu belirten Toni Calderon, amaçlarının sadece eğlenmek olduğunu söyledi.
Publico'ya konuşan Calderon "Karnaval kutlamak için öyle giyinmiştik. Montmelo'dakilere eğlence olsun, her yarışa gelen Hamilton'un babasına gülelim diye düşündük."
"İngiliz pilotun deri rengiyle dalga geçmek gibi en ufak bir düşüncemiz bile yoktu."
"Kapıdaki güvenlikler güldüler ve girmemize izin verdiler. Gerçekte bizi gören insanların neredeyse yarısı Hamilton taraftarı olduğumuzu düşündü. Birçok kişi fotoğrafımızı çekti." dedi.
Calderon ayrıca aynı kostümü giymiş ve yerde emekleyen arkadaşının da ırkçı olmadığını söyledi.
Calderon "İngiliz basınında o şekilde görünmekten utandım."
"Ben de fotoğrafın tam ortasında yer aldığım için olayın başkahramanlarından oldum. Bu beni sinirlendirdi."
"Eğer bunların olacağını bilseydim asla o şekilde giyinmezdim. Yanlış birşey yapmadık. Mclaren ve bir yıldız olan Lewis ile kişisel olarak açıklayacağım bir problemim yok." dedi.