Lewis Hamilton Barcelona testlerinde yaşananlar hakkında ilk kez konuştu. Hamilton testler sırasında her garajdan çıkışında küfürlere maruz kalmış ve İngiliz pilot için ırkçı protestolar yapılmıştı.
Hamilton konu hakkında "Gerçekten üzüldüm çünkü bu ülkeyi seviyorum, özellikle Barcelona şehrini. Aynı zamanda Katalunya pisti benim 3 favori pistimden birisi. "
"Yaşananların hoş olmamasına rağmen İspanya'daki insanlar bana karşı hep sıcak oldu. Ancak bu tür şeyler toplumdaki sıcaklığı takdir etmeniz gerektiğini öğretiyor. Onlar sürekli sizlerle olmak istiyor ve bu tür şeyler olmadan onların ne kadar önemli olduğunu anlayamıyorsunuz."
"İspanyol taraftarların beni anlamalarını umuyorum."
"Yaptığım tek şey şampiyon olmaya çalışmam ve kendimi buna adamamdı, hiç bir zaman kasıtlı şekilde Fernando'yu engellemedim ancak mücadele çok sıkıydı ve benim İspanya'daki imajım ağır şekilde yara aldı."
"Mclaren yıllardan beri İspanya yarışlarına katılıyor ve testler yapıyor, takım içerisindeki herkes İspanya'ya ve İspanyol taraftarlara büyük saygı duyuyor." dedi.
Bu arada İngiltere Spor Bakanı Gerry Sutcliffe aynı şeylerin tekrarlanmamasının garanti altına alınması için FIA'ya yazacağını söyledi.
Sutcliffe "Bu resimleri görünce şok oldum. Nasıl olurda böyle giyinmiş taraftarlar piste alınır?"
"Irkçılığa toleranslı yaklaşılmamalı ve bir İngiliz sporcu İspanya'da ilk defa bu şekilde saldırıya maruz kalmıyor." dedi.