Renault takım patronu Flavio Briatore, zirveden uzak geçen bir sezonun ardından bu yıl podyum finişler ve GP zaferleri için yarışmalı gerektiğini söyledi. Briatore, 'Renault'nun podyum finişler için mücadelesi etmesi, yarışlar kazanmak için mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum. F1'in baş oyuncuları olmamız gerekiyor' dedi.
Renault'nın yeni aracı R28'in Paris'teki resmi lansmanında konuşan Briatore, "Şampiyonada sadece tek bir galip vardır. Dolayısıyla şampiyon olmak kolay değil ancak podyum finişler için mücadele etmek üzere orada olmamız gerekiyor" dedi.
Renault Group Başkanı Carlos Ghosn ise, geçtiğimiz sezonun 2005 ve 2006'da şampiyon olan Fransız ekibi için bir felaket yılı olduğunu söyledi.
Renault F1 Team'in yeniden zirveye dönmesi gerektiğini belirten Ghosn, "2007'yi değerlendiren Flavio Briatore'nin referansını kullanacağım. '2007'nin bir felaket' olduğunu söyledi. Evet öyleydi. Mücadeleyi üçüncü sırada tamamladık. Eğer üç numaraysanız size iki seçenek kalmıştır. Ben bunlardan birini yeğliyorum ama bunun ne olduğunu kendime saklayacağım. Eminim ki harika pilotlara ve harika bir takıma sahibiz. Testlerde bulundum. Biz kazananların takımıyız. Umarım, insanların beklentilerini karşılarız" dedi.