Heikki Kovalainen, Mclaren takımında henüz yeni olsada takımı etkilemek istediğini söyledi.
Fernando Alonso'dan boşalan koltuğa oturan 26 yaşındaki Fin pilot The Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada Lewis Hamilton'un takım içerisinde gerçekten çok önemli yere sahip olduğunu söyledi.
Ancak Kovalainen "Bunu lehime çevirmeliyim, yapamaz mıyım?" diyerek gülümsedi.
Kovalainen, Ron Dennis'in takımında Alonso gibi sorunlar yaşamayacağını söyledi.
Kovalainen "Geçen sene neler yanlış gitti bilmiyorum."
"Takıma birşeyler kazandırabileceğimi düşünüyorum. Çok şey de öğrenebilirim. Politik olarak sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Bu benim işim değil. Ben olayların bu tarafı ile pek ilgilenmiyorum." dedi.
Kovalainen ayrıca takım arkadaşı Lewis Hamilton'un çaylaklık sezonuna karşılık kendisinin çaylaklık sezonunun mükemmel olmadığını kabul etti.
Kovalainen "Geçen sene çok şey öğrendim. Oyunumu yükseltmem gerekiyordu. Neden yavaş olduğunu anlamam için takımla çalışmam lazımdı."
"Amacım dünya şampiyonluğunu kazanmak. Lewis'i geride bırakabileceğime inanıyorum. Takım ama aynı aracı garanti ediyor bu yüzden bu şansa sahibim. Sadece bunun çalışmasını sağlamalıyım."
"Lewis geçen sene neredeyse şampiyonluğu kazanmıştı. Çok fazla ilgiye sahim bu yüzden. O süperstar. Ben ne yapabilirim? Kendi etkimi göstermeliyim."
"Eğer ben şampiyon olabilirsem insanlar gelecek sene bu dönemde benimle daha fazla ilgilenirler." dedi.