- Yeni araç hakkında ne düşünüyorsun?
MS: İzlenimlerim olumlu. İyi görünüyor. Fakat ne kadar iyi olduğunu ilk 2-3 yarışın ardından göreceğiz.
S - Yeniden testlere çıkacak mısın?
MS: Mümkün. Eğen bana ihtiyaçları olursa tabii ki, ancak bu yönde bir program yok. Takımla yaptığım anlaşmada test sürüşleri yer almıyor ancak kural değişiklikleri nedeniyle üçüncü bir opsiyon olarak bunu benden istemişlerdi.
S - Muhtemel testler sezon öncesinde olabilir mi?
MS: Henüz bilmiyorum. Dediğim gibi belli bir program yok. Bakacağız. Fakat muhtemel görünüyor.
S - Takımdaki rolün nedir?
MS: Danışmanım. Yol araçlarının gelişimine yardımcı olacağım, ki bu çok zevkli bir iş. Ayrıca tabii Formula 1 ekibine de tavsiyelerde bulunacağım.
S - Teknik brifinglerde hazır bulunuyor musun?
MS: Evet, bunları dinlemek ve zaman zaman sonuçları değerlendirmek zorundayım. Bazen takımla birlikte olmam gerekiyor.
S - Grand Prix'leri TV'den izlemek zor geliyor mu?
MS: Orada bir pilot olarak görev yapmıyorum. Sürmek çok zevkli ancak herşeyi yapmam gerekmiyor. Evimdeyken de tüm dataları canlı olarak alıyorum. Ayrıca telsiz konuşmalarını dinleme imkanım da var.
S - Bu yıl yarışlara gitmeyi planlıyor musun?
MS: Evet, Avrupa yarışları başta olmak üzere bazı yarışlara gideceğim. Mesela ilk Avrupa yarışında hazır bulunacağım. İlk yarışa gitmek eğlenceli değil. Yıllardır sürekli seyahat ediyorum. O yüzden Avustralya'ya gitmeme gerek yok. Artık seyahat etmeyi çok sevmiyorum.
S - Ya Şangay?
MS: Hayır, Şangay programımımda yok.
S - Motoksikletle yeni testler yapacak mısın?
MS: Evet, motosikletlere binmeye devam edeceğim. Ducati ile yeni bir teste çıkarmıyım bilmiyorum ama bu sene bu konuda birçok şey yapacağım.
S - Takım menajeri olmaktan sakındın, şimdi Stefano Domenicali'ye bazı tavsiyelerde bulunacak mısın?
MS: Elbette, benim orada bulunmamın sebebi bu zaten. Ben Ferrari'nin danışmanıyım, dolayısıyla benden istedikleri her konuda onlara tavsiyelerde bulunmak benim görevim.
S - Ferrari'nin resmi pilotlarından biri araca geçemeyecek olsa, acaba Michael Schumacher'i yine kokpitte görebilir miyiz?
MS: Hayır, mümkün değil.
S - Geçen sene Lewis Hamilton'ı gördün, şimdi böyle bir sezonun ardından bu yıl kimi daha güçlü pozisyonda görüyorsun, Lewis'i mi Kimi'yi mi?
MS: Felipe ve Kimi! Açıkçası çok güçlü iki pilotumuz var. Sezona bakarsanız, Felipe'nin nihayetinde biraz daha fazla şansız olduğunu söylemek zoruda kalırsınız, tüm yıl diğerlerinden daha şanssızdı. Aksi takdirde başından sonuna kadar çok rekabetçi bir performansa sahipti.
S - Bu yıl şampiyonayı nasıl görüyorsun?
MS: İki büyük takım arasında çok yakın bir mücadele yaşanacağını tahmin ediyorum. Fakat Renault ve BMW'nin de bu iki büyük takımla aralarında az bir fark olacağını görebiliriz.