Max Mosley, Lewis Hamilton veya Fernando Alonso'nun 2007 şampiyonu olamamasının kendisini ferahlattığını ifade etti. FIA Başkanı Mosley, İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte, McLaren pilotlarından birinin şampiyon olması halinde Stepneygate casusluk skandalı nedeniyle bu şampiyonluğun hep akıllarda bir soru işareti bırakacağını söyledi.
Mosley, casusluk skandalıyla ilgili duruşmanın sonrasında sürekli olarak McLaren pilotları Hamilton ve Alonso'nun da şampiyonadan ihraç edilmesi gerektiğini belirtmişti.
Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in sürpriz bir şekilde şampiyon olmasından memnun olup olmadığı sorulan Mosley, "Rahatladım çünkü, eğer McLaren pilotlarından birisi şampiyon olsaydı akıllarda hep bir soru işareti olacak" cevabını verdi.
Mosley ayrıca, "Ne kadar büyük olurdu bilemiyorum ancak kesinlikle bir soru işareti olurdu. Eğer McLaren pilotlarından biri şampiyon olsaydı bu gerçekten inanılmaz sıkıntılı bir duruma neden olurdu. O yüzden çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.
McLaren patronu Ron Dennis'i casusluk skandalıyla ilgili olarak yalan söylemekle suçlayan Mosley, Dennis'i "küçümsediği" iddialarına da açıklık getirdi.
67 yaşındaki Mosley, "Kendisini çok severim. Ancak bunun muhtemelen doğru kelime olduğunu düşünüyorum" dedi.