Heikki Kovalainen'ın gelecek yıl McLaren'da Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı olacağı doğrulandı. Fin pilot, Renault ile çıktığı ilk sezonun ardından uzun dönemli bir anlaşma ile İngiliz ekibine katıldı. Kovalainen ve Hamilton'ın gelecek sezon için "müthiş ikili" olacağına inanan McLaren ayrıca Pedro de la Rosa'nın üçüncü pilot ve aynı zamanda Gary Paffet'in de test pilotu olarak kalacağını teyit etti.
McLaren F1 CEO'su Martin Whitmarsh, "Pilot seçimi konusunda çok sayıda opsiyonumuz vardı. Her zaman ki gibi, en rekabetçi pilot kadrosuna sahip olmak istiyorduk. Lewis ve Heikki'ni müthiş bir kombinasyon olacağını düşünüyorum" dedi.
Whitmarsh, "Her ikisi de 2007'de ilk sezonlarını geçirdiler ve kazanmanın ve en iyi olmanın gerçek tutkusunu paylaştılar. Heikki çok güçlü bir izlenim bıraktı ve Lewis'in performansı da zaten ortada" dedi.
Kovalainen ise, "Vodafone McLaren Mercedes gibi bir takıma katılmaktan büyük heyecan duyuyorum. Mika ve Kimi'nin izinden gitmek bir Fin pilot olarak benim için onurdur" diye konuştu.
Kovalainen, "Şu ana kadar Lewis'le çok fazla zaman geçirmedim. Ancak gördüğüm kadarıyla, birlikte çok iyi bir çalışma sergileyip takım için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı düşünüyorum" dedi.
Hamilton ise yeni takım arkadaşının takıma gelmesini sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, "Brezilya'da damalı bayrağı geçer geçmez, Avustralya öncesinde geri sayıma başladım. Gelecek sezonu ve yeni takım arkadaşım Heikki ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.