Lewis Hamilton 8 şampiyonluk kazanarak Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu olmak istediğini söyledi.
22 yaşındaki İngiliz pilot ilk senesinde oldukça büyük başarı göstererek Formula 1 dünyasında oldukça takip edilen bir pilot oldu ve sezonu şampiyon Kimi Raikkonen'in ardından 2. sırada tamamladı.
News of the World gazetesine konuşan Hamilton 2008'de Mclaren ile daha güçlü olmak istediklerini söyledi.
Hamilton "Birçok şampiyonluk kazanmak için zamanım var. Eğer fırsatını bulabilirsem Michael'in rekorunu kırmaya çalışacağım."
"Gelmiş geçmiş en iyi pilot olmak istiyorum." dedi.
Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu kazandığı 7 şampiyonluk ile Michael Schumacher. Hamilton ve Schumacher ilk defa önümüzdeki hafta Jerez testlerinde karşı karşıya gelecek.
Hamilton aynı gazeteye yaptığı açıklamada geçen seneki mağlubiyeti artık düşünmediğini söyledi.
Hamilton "Her sene daha da iyi olacağım ve gelecek sene aynı olmaması için bir neden göremiyorum."
"Daha zinde, güçlü ve deneyimli olacağım. Sıradaki adım ve şampiyonluk için mücadeleye hazırım." dedi.