Ron Dennis, McLaren'ın Formula 1'de pilotlara en az değer veren takım olduğu iddialarını reddetti. Fernando Alonso'nun McLaren macerasına son vermesinin ardından eski takım sürücüsü Juan Pablo Montoya da İspanyol pilota destek olmuştu. Montoya, Alonso'yu gayet iyi anladığını ve aynı şeyleri kendisinin de yaşadığını belirtmişti.
Bununla birlikte DEnnis, Alonso ve Montoya örneklerinin, McLaren'ın birlikte çalışmak için zor bir takım olduğunu göstermediğini ifade etti.
Dennis, Kolombiya'nın El Tiempo gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu pilotlarla diğer takımlarla yaşadıklarından daha fazla problemimiz olduğunu düşünmüyorum" dedi.
Bu arada El Tiempo'ya göre Dennis, F1'den apar topar ayrılma kararının ardından karşılıklı atışmalar nedeniyle Montoya için "akılsız" nitelemesinde bulundu.
Dennis, "Birbirimizi eleştirmeyeceğimize dair bir anlaşmamız vardı. Ayrıca bir olay üzerine Formula 1'den ayrılmasının da mantıksız olduğuna inanıyorum. Fakat iyi bir pilot ve iyi bir insan" dedi.
Dennis, "Fakat Montoya'nın kararını anlayabiliyorum. Çünkü takım içindeki pozisyonu karmaşıktı. Bu da onun işini, özellikle teknik grupla zorlaştırmıştı" diye konuştu.